Translate

dissabte, 13 de desembre del 2014

APROVACIÓ DELS MÒDULS PER L'EXERCICI 2015

  
NOTA SOBRE L'APROVACIÓ DELS MÒDULS PER L'EXERCICI 2015 I EL MODEL 840.


Informar-vos que ja s'ha publicat l'Ordre HAP / 2222/2014, de 27 de novembre, per la qual es desenvolupen per a l'any 2015 el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i el règim especial simplificat de l'Impost sobre el valor afegit. (B.O.E. 2014.11.29)

Tal com us vam informar en el seu dia aquesta Ordre manté l'estructura de l'Ordre HAP / 2206/2013, de 26 de novembre, per la qual es desenvolupen per a l'any 2014 el mètode d'estimació objectiva de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques i el règim especial simplificat de l'Impost sobre el Valor Afegit.

En relació amb l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, es mantenen per a l'exercici 2015 la quantia dels mòduls, els índexs de rendiment net de les activitats agrícoles i ramaderes i les seves instruccions d'aplicació. Així mateix, es manté la reducció del 5 per cent sobre el rendiment net de mòduls derivada dels acords assolits a la Mesa del Treball Autònom.

No obstant això, com a novetats d'aquesta Ordre, en l'annex I, s'incorporen, d'una banda, un nou índex corrector per cultius en terres de regadiu que utilitzen, a aquest efecte, energia elèctrica i, per una altra, s'estableix un nou índex de rendiment net per als contribuents dedicats a l'activitat forestal d'extracció de resina, que a causa de la modificació de l'àmbit d'aplicació del règim especial de l'agricultura, ramaderia i pesca de l'Impost sobre el Valor Afegit podran aplicar a partir d'aquest any el mètode d'estimació objectiva.

A més, d'acord amb el que disposa la disposició addicional cinquena, l'índex corrector per cultius en terres de regadiu que utilitzen, a aquest efecte, energia elèctrica també és aplicable en el període impositiu 2014.

Pel que fa a l'Impost sobre el Valor Afegit, aquesta Ordre també manté, per 2015, els mòduls, així com les instruccions per a la seva aplicació, aplicables en el règim especial simplificat l'any immediatament anterior.

Pel que fa a la renúncia al règim de mòduls el termini comprèn des de la data de publicació d'aquesta Ordre en el «Butlletí Oficial de l'Estat» fins al 31 de desembre de l'any 2014. La renúncia o revocació s'ha de fer d'acord amb el que preveu el capítol i del títol II del Reglament General de les actuacions i els procediments de gestió i

inspecció tributària i de desenvolupament de les normes comunes dels procediments d'aplicació dels tributs, aprovat pel Reial Decret 1065/2007, de 27 de juliol.

No obstant això, també s'entén efectuada la renúncia quan es presenti en el termini reglamentari la declaració corresponent al pagament fraccionat del primer trimestre de l'any natural en què hagi de tenir efectes en la forma disposada per al mètode d'estimació directa i / o al règim general per al supòsit de l'IVA. En cas d'inici de l'activitat, també s'entén efectuada la renúncia quan s'efectuï en el termini reglamentari el pagament fraccionat corresponent al primer trimestre d'exercici de l'activitat en la forma disposada per al mètode d'estimació directa i / o en el règim general per al supòsit de l'IVA.

Respecte a l'Impost sobre Activitats Econòmiques recordar que les societats de reduïda dimensió (xifra de negocis inferior a 10 milions d'euros) estan exemptes del pagament de l'Impost sobre Activitats Econòmiques sempre que la seva xifra de negocis anual no superi la xifra del milió d'euros.

En el supòsit que una societat hagi superat durant l'exercici fiscal del 2013 la xifra abans esmentada del milió d'euros, deixaria de gaudir d'aquesta exempció per a l'any 2015 (us recordem que la xifra a tenir en compte és la declarada en l'impost de societats de l'exercici 2013)

Així mateix, si una societat tributava per l'Impost sobre Activitats Econòmiques per superar aquesta xifra i durant l'exercici 2013 no l'ha superat, podrà sol·licitar l'aplicació de l'exempció.

El termini per comunicar a l'Agència Tributària (o organisme que tingui delegada la gestió de l'IAE) que s'ha perdut el dret a gaudir de l'exempció o que s'ha obtingut el mateix venç el pròxim 31 de desembre de 2014 i s'ha de fer a través del model 840

 
 
ACAT- ASSOCIACIÓ CATALANA D'ASSESSORS FISCALS, COMPTABLES I LABORALS

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada